7 ingrediënten voor een detox

7 belangrijke ingrediënten voor een juice detox

Koudgeperste sappen kunnen worden samengesteld uit diverse soorten groenten en fruit. Sommige van deze groente- en fruitsoorten hebben extra krachtige en gezonde eigenschappen, vanwege hun unieke en rijke samenstelling van gezonde voedingstoffen. Dit zijn zeven belangrijke en onmisbare ingrediënten voor ontgiftende sapkuren.

  1. Wortels

De wortel wordt door veel mensen geprezen als de koning van alle groenten. Deze groente is met name gezond vanwege de rijkelijk aanwezige vitamines. De wortel bestaat onder andere uit vitamine A, vitamine C en ook vitamine K. Een wortel beschikt daarnaast ook over kalium, bèta-caroteen, calcium en voedingsvezels. Deze gezonde voedingstoffen maken van de wortel een geliefde groente voor koudgeperste sappen. Door het drinken van wortelsap zuivert men de lever, en krijgt men meer energie. Het sap van de wortel helpt daarnaast ook bij huid- en oogproblemen.

  1. Spinazie

Spinazie is een geliefd ingrediënt in gezondheidsbevorderende groente- en fruitsappen. Dit komt omdat deze zeer gezonde groente over een grote hoeveelheid ijzer, calcium en foliumzuur beschikt. Daarnaast beschikt spinazie ook over grote hoeveelheden vitamine A, Vitamine B, vitamine C en vitamine E. Spinazie kan op vele manieren de gezondheid verbeteren. Door het drinken van spinaziesap, kan men onder andere het gezichtsvermogen herstellen en het ouder worden van de huid tegengaan. De in spinazie aanwezige voedingsvezels zorgen tevens voor een verbetering van de spijsvertering, en de aanwezige fosfor zorgt voor meer energie. Spinazie is een echte aanrader als ingrediënt voor een koudgeperste juice.

  1. Appels

Appels worden geprezen vanwege hun ontgiftende en zuiverende werking. Ze worden dan ook veel gebruikt in detox juices. Appels bevatten onder ander appelzuur. Het drinken van appelzuur is goed voor de spijsvertering. Een andere positieve eigenschap van appels, is de aanwezigheid van pectine. Deze voedingsvezel zorgt voor een verlaging van de cholesterol. Pectine kan ook verstopping en diarree tegengaan.

  1. Bananen

Mensen die ziek of moe zijn, hebben baat bij drinken van bananensap. De in bananen aanwezige mineralen en vitaminen bevorderen de gezondheid, en ze zorgen ervoor dat men zich energieker voelt. Andere gezonde ingrediënten van bananen zijn onder andere cellulose en koolhydraten. Daarnaast zijn bananen ook een bron van pectine en caroteen. Deze voedingstoffen maken de maag actiever en verminderen constipatie. Bananen verzorgen ook de darmen, omdat ze beschikken over zachte vezels.

  1. Mango’s

Deze tropische vrucht is een zeer geliefd ingrediënt voor fruitsappen. Dit komt onder andere door de hoeveelheid bèta-caroteen die zich in een mango bevindt. Bèta-caroteen is namelijk goed voor de versterking van het immuunsysteem. In mango bevinden zich ook de vitamines A,C en D. Vitamine A en C helpen bij het reinigen en gezond houden van de huid.

  1. Citroenen

Citroenen zitten onder andere vol met vitamine C en calcium. Andere gezondheidsbevorderende stoffen in citroenen zijn bèta-caroteen en magnesium. Deze gezonde en geliefde citrusvrucht wordt bijvoorbeeld als sap gedronken om de nieren en de lever te reinigen.

  1. Kiwi’s

Ook kiwi’s bevatten grote hoeveelheden vitamine C en bèta-caroteen. Vitamine C zorgt voor de opbouw van collageen en versterkt het immuunsysteem. Kiwi’s verhogen daarnaast het energiegehalte, en ze hebben een reinigende werking.

Eindeloos combineren

Bij het samenstellen van koudgeperste sappen kan er eindeloos worden gecombineerd met diverse groente- en fruitsoorten. Door voor de belangrijkste en meest gezonde ingrediënten te kiezen, is men er zeker van dat een koudgeperste juice niet alleen lekker is maar ook gezondheidsbevorderend.