5 redenen waarom de rode biet niet mag ontbreken in uw juice Detox

5 redenen waarom de rode biet niet mag ontbreken in uw Detox

De rode biet wordt alom geprezen vanwege zijn vele gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het is dan ook een zeer waardevolle groente om aan een gezond (detox) dieet toe te voegen.

Door deze groentesoort regelmatig te consumeren, wordt het lichaam gereinigd en voelt men zich energieker. Die positieve reacties worden veroorzaakt door diverse belangrijke voedingstoffen, zoals bijvoorbeeld foliumzuur, ijzer en nitraten.

De rode biet kan onder andere worden verwerkt in gerechten, maar er kan ook voor worden gekozen om geperst rode bietensap te drinken. Met name door het drinken van koudgeperst bietensap, profiteert men van een overvloed aan gezondheidsvoordelen. Als het sap niet verhit wordt, blijven de gezonde voedingstoffen namelijk nog beter behouden.

  1. Voordelen tijdens het sporten

Sporters hebben veel baat bij het drinken van koudgeperst rode bietensap. In rode bieten bevinden zich namelijk nitraten. Deze nitraten zet het lichaam om in salpeterzuur en nitriet. Die stoffen beschermen de bloedvaten tegen schadelijke invloeden. De bloedvaten worden daarnaast ook wijder, en zorgen daardoor voor een hogere zuurstoftoevoer naar de spieren. Zo raakt men minder snel uitgeput tijdens het sporten.

  1. Verhoging van het energiegehalte

Door het consumeren van rode bietensap, krijgt men meer energie. Het sap van deze groentesoort beschikt namelijk over grote hoeveelheden ijzer. Die voedingstof stimuleert de aanmaak van hemoglobine. Hemoglobine is belangrijk voor de zuurstoftoevoer in het bloed. Het lichaam produceert meer energie, wanneer het beschikt over een gezonde en krachtige zuurstoftoevoer.

  1. Gezonde hersenen

Nitraten zorgen ook voor een betere zuurstoftoevoer naar de hersenen. Die hebben deze sterke zuurstoftoevoer nodig om gezond te blijven. Door regelmatig bietensap te drinken, kan men tevens bepaalde hersenziektes, zoals dementie en alzheimer, vertragen of voorkomen.

  1. Verlaging van de bloeddruk

Mensen met een te hoge bloeddruk hebben ook baat bij de inname van de in rode bieten aanwezige nitraten. Die zorgen er namelijk voor dat de bloeddruk lager wordt. Het risico op hartaanvallen wordt daardoor een stuk kleiner.

  1. Anti-oxidanten

Het in de rode biet aanwezige pigment zorgt voor de kenmerkende kleur van deze groente. Dit pigment is een bron van anti-oxidanten. Die anti-oxidanten zorgen ervoor dat de celstructuren van het lichaam beter worden behouden. Ze beschermen de cellen namelijk tegen schadelijke vrije radicalen.

Sapvasten met rode bieten

De vele positieve eigenschappen van rode bieten, maken van deze groente een zeer aantrekkelijk ingrediënt voor cold pressed juice detox. Zorg tevens voor een extra gezondheidsboost, door een mix van bietensap en andere krachtige groenten of fruit te drinken. Bekijk het uitgebreide cold pressed juices aanbod van RAW&FRUTAS, en bestel jouw favoriete rode bietensap.