Hoe versterk ik mijn Mind Body connectie?

De Mind-Body Connection

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, elke keer als we een gedachte hebben starten we een cascade van cellulaire reacties in ons zenuwstelsel dat alle moleculen beïnvloeden in ons lichaam. Onze cellen observeren voortdurend onze gedachten en passen zich hierop aan.

Natuurlijk, willen we hier niet mee zeggen dat alle ziekten worden “veroorzaakt” door onze gedachten. De relatie tussen de geest en het lichaam is complex, en soms gebeuren dingen op een fysiek niveau waarvoor wij geen plausibele verklaring hebben. We moeten erkennen dat we een inherente neiging van gezondheid of onbalans kunnen hebben, en in sommige gevallen is genetische overerving de belangrijkste factor voor een ziekte. Op hetzelfde moment hebben we geweldige mogelijkheden om te genezen en onszelf te transformeren door middel van onze gedachten, percepties en keuzes. Het lichaam is een prachtig netwerk van intelligentie, die in staat is veel meer te bereiken dan de huidige medische wetenschap kan verklaren.

Het handhaven van een evenwicht van de geest, lichaam en ziel is het noodzakelijk om een gelukkig en vervuld leven te leiden. De drie zijn onderling verbonden nalatigheid of onbalans in één van deze aspecten is verlammende voor de anderen aspecten. Zo kan er bijvoorbeeld door ernstige emotionele stress van de geest hoge bloeddruk en andere ziekten in een anders gezond lichaam ontstaan. Op dezelfde manier kan een lichamelijke ziekte of verwonding depressie in een meestal gezonde geest veroorzaken.

Hieronder is een lijst van de eenvoudige dingen om u eenvoudig aan een gezonde routine te helpen en de balans van je geest, lichaam en ziel te bevorderen:

oefening:

Vind een lichaamelijke oefening waarvan u genieten en doe dit met regelmaat.

Wees dankbaar:

Stop met nadenken over het verleden en waar u had kunnen zijn … waardeer waar je nu bent en wees dankbaar. Mocht je niet in een pozietie zijn waarin jij jezelf niet prettig voelt wees dan toch dankbaar voor de zaken die je wel hebt en visuwalieseer waar je naartoe wilt.

Zorg voor voldoende slaap:

Slaap is regeneratief voor je lichaam. Probeer minimaal 7 a 8 uur per dag te slapen en zet dit als een doel slaap is zeer belangrijk voor jouw lichaam.

Adem diep:

Wanneer je teveel nadenkt stop en haal diep adem. Na verloop van tijd zal dit een gezonde gewoonte geworden.

Doe meer yoga:

Geweldig voor het lichaam en de geest, probeer bijvoorbeeld een aantal stnadaad oefeningen in uw dagelijkse rotiene te verwerken.

Probeer een Reiki sessie:

Het doen van een Reiki-sessie of het leren van Reiki helpt de balans van uw Chakra’s en gronden jou. Reiki brengt genezing, geeft energie en helpt je te verbinden met jezelf.

Smile meer – Het voelt geweldig :)

Gezonde voeding en juicing:

Eet een gezonde, chemische-vrij dieet rijk aan essentiële voedingsstoffen. Neem de kruiden en vitamine supplementen die u ondersteunen bij uw goede gezondheid. Probeer ook dagelijks een gezonde juice detox sap te nuttige het werk een stuk werkt een stuk beter als het inemen van supplementen. Als het maken van een goede coldpressed detox juice te lastig is kunt u er altijd een bij ons bestellen. Een goede tip is om bijvoorbeeld eenmaal per maand een dag op sappen te leven doormiddel van een starters juice detox van RAW&FRUTAS.

Mentale oefening en stimulatie:

Een gezonde fysieke lichaam omvat een gedegen en scherpe geest. Het blijven uitdagen je geest is essiesnseel voor een gezonden geest! Probeer jezelf daarom iederdag uit te dagen met een nieuwe oefening of neem nieuwe informatie tot je.

Voldoende rust:

Krijgen de juiste hoeveelheid ononderbroken slaap je nodig hebt om uw REM patronen in te schakelen. REM-slaap is weg van uw zenuwstelsel van genezing en het tanken van uw lichaam. Neem een kort dutje of ga even rustig zitten.

Leef je passie – Doe meer van wat je van houdt!

mediteer:

Niet alleen is meditatie eenvoudig en leuk, het is ook bekend dat het uw hartslag verlaagd, stress verminderd, het u helpt aanwezig te zijn in het moment, het verhogen van gevoelens van vrede, rust, vreugde, en geestelijk geloof. Dit alles doet het lichaam goed!

Ga meer naar buiten – wandel dagelijks en genieten van de natuur!

Probeer een juice detox:

Probeer een juice detox, dit helpt bij de stabilisering van de pH waarde(zuurtegraad) in je lichaam en reinigt de dikke darm, lever en galblaas. Het bevordert de hele spijsvertering. Wist u ook, dat wanneer u 3 dagen lang alleen sappen nuttigt, het immuunsysteem gereset wordt! U kunt er voor kiezen om zelf de detoxsappen te maken (dit vereist goede voor kennis), maar veel eenvoudiger, tijdbesparend en zonder een vies aanrecht vol met fruit- en groenteresten, is om een juice detox te bestellen op de website van RAW&FRUTAS. Ook is het mogelijk om uw lichaam en geest volledig te reinigen onder begeleiding van een professional. Wij van RAW&FRUTAS adviseren u dit te doen onder begeleiding van Aschwin van Diermen van ‘Leny Mathiz, zij bieden verschillende detox- en sapvastenprogramma’s aan.