Anti-kanker detox met selderijsap

Optimaal detoxen met selderijsap

In selderij zitten heel veel gezonde voedingsstoffen, zoals calcium, magnesium, foliumzuur en kalium. Ook beschikt deze groentesoort over vezels en de vitamines A, B, C en K. Gezamenlijk zorgen deze voedingstoffen er onder andere voor dat kankercellen zich niet kunnen ontwikkelen en dat ontstekingen worden bestreden. Selderij helpt daarnaast ook bij het verbeteren van de nachtrust en het verkrijgen van een slanker postuur. Deze plant mag dus zeker niet ontbreken in een gezond dieet. Het is tevens verstandig om selderij te consumeren tijdens een ontgiftende sapkuur.

Anti-kanker

In selderij bevinden zich diverse stoffen en verbindingen, die helpen het lichaam om kanker te voorkomen of te overwinnen. Phenolic Zuren en acetylenics verbindingen blokkeren het groeiproces van kankercellen. De stof coumarine reduceert de schadelijke effecten van vrije radicalen, en helpt ook bij het voorkomen en genezen van maag- en darmkanker.

Krachtige ontstekingsremmer

De in selderij aanwezige stof polyacetyleen is een krachtige ontstekingsremmer. Door het drinken van selderijsap, verlicht u daarom de symptomen van onder andere jicht, bronchitis, astma en reumatoïde artritis. Een andere in selderij aanwezige ontstekingsremmer is de stof luteoline. Deze phytonutrient helpt bij het genezen van een hersenontsteking. Daarnaast remt luteoline de aanmaak van het ontstekingen veroorzakende TNF-alfa.

Een verbeterde nachtrust

Selderij zit vol met rustgevende oliën en mineralen. Die hebben een kalmerende werking op het zenuwstelsel, en ze zorgen er daarom voor dat u sneller in slaap valt. Een van die mineralen is bijvoorbeeld het nachtrust bevorderende magnesium.

Kalmerende effecten

De kalmerende mineralen zorgen niet alleen voor een verbeterde nachtrust. Wanneer u regelmatig selderij eet of drinkt, voelt u zich ook overdag meer ontspannen en kunt u zich beter focussen. Selderij is daarom ook zeer geschikt voedsel voor mensen die last hebben van angst- en stressstoornissen.

Een slanker postuur

Selderij kan u ook helpen om op een gezonde manier gewicht te verliezen. Deze groente bevat nauwelijks calorieën, maar zorgt er toch voor dat u honger verdwijnt. Het voldane gevoel wordt onder andere veroorzaakt door de hoeveelheid water die zich in de selderijplant bevindt. Door het eten van selderij heeft u dus minder zin om te snoepen. Tegelijkertijd wordt u urineproductie gestimuleerd door de stoffen kalium en natrium. Een gezonde urineproductie is belangrijk, omdat de urine giftige stoffen uit het lichaam spoelt. U krijgt daardoor ook een slanker postuur.

Selderijsap van RAW&FRUTAS

Door koudgeperst selderijsap te drinken, profiteert u optimaal van de vele gezondheidsvoordelen van deze krachtige plant. Combineer selderij met andere gezonde ingrediënten om de sap nog gezonder en smakelijker te maken. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke combinatie van wortel, gember en selderij. Bekijk het complete RAW&FRUTAS cold pressed juices aanbod, en kies vervolgens de selderij juice die het beste bij uw detox wensen past.